Benodigdheden

Lijnzaadpapje

20 gram blonde lijnzaadmeel

50 gram heet gekookt water

Deeg

200 gram bruiswater

200 gram gekookt heet water

50 gram koud water

7 gram gedroogde gist

1 theelepel suiker

350 gram landbroodmix van Allergento (kan ook vervangen worden met Allergento witte broodmix of ander glutenvrij meel

200 gram witte broodmix van Allergento

1 theelepel psylliumvezels

optioneel 1 theelepel broodverbeterpasta Allergento

Extra nodig

Topping tomatensaus

Half pakje gezeefde tomaten

Scheutje olie

wat zout, peper en oregano

Beleg naar keuze optioneel : Blikje tonijn Rode ui Gesneden zwarte of groene olijven

Bereidingswijze

  • Meng het gekookte water met het gemalen lijnzaad (kant en klaar of zelf malen) en laat 5 minuten staan
  • Meng al het water met elkaar, voeg het gist en suiker toe, en als laatste de overige ingrediënten en het lijnzaadpapje. Mix voor ongeveer 5 minuten met een standmixer op middelhoge stand
  • Neem een spuitzak en doe daar het deegbeslag in, knip een punt af en spuit spiraalrondjes op een bakplaat bekleed met bakpapier (zie onderstaand filmpje)
  • Laat de rondjes rijzen voor ongeveer 45 minuten, kan ook in warme oven die je opgewarmd hebt op 50 C en uitgezet hebt. Vergeet geen schaaltje water onderin de oven te leggen (haal de pizzabodems in dit geval na 30 minuten eruit en warm de oven op 200 C
  • Meng ondertussen de gezeefde tomaten, met de olie en kruiden, bedek hiermee de pizzaatjes
  • Doe daarop de gesneden ui, de tonijn en de raspte kaas, en wat olijfjes, of gebruik een topping die jij zelf lekker vindt
     
  • Bak de piccolini's direct af tot goudbruin in ongeveer 15 minuten. Hou goed in de gaten
  • Dek ze voor gebruik af met een schone theedoek

Stuur een vraag of reactie over dit recept aan mij

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Meer recepten

Bekijk alle recepten